Navigace

Výběr jazyka

  • cz
  • en
  • de

Obsah

Příjezd sv. Martina

plakátPříjezd sv. Martina

Datum konání: 11. 11. 2022 začátek od 17:00

Místo konání: náměstí Andělská Hora, náměstí Andělská Hora

Typ akce: ostatní

Organizátor: Divadlo Kapsa Andělská Hora

Zdroj: Obec Andělská Hora

Ahoj a dobrý den příznivci Divadla Kapsa Andělská Hora,

je tu listopad a s ním se přiblížil i svátek svatého Martina,

proto si vás dovolujeme opět pozvat na Andělskou Horu, 

abyste s nám přivítali a oslavili jeho svátek

 

Přiveze letos svatý Martin sníh ? Nebo bude bláto?

přijďte a uvidíte sami ????????????

 

 

v pátek  11. listopadu 2022

sraz na návsi v 16.30 

 

 

I letos na vás čeká ochutnávka svatomartinských vín a šárčina martinská husička 

a pokud hospodyňky napečou, tak i svatomartinské rohlíčky.:-)

Děti jistě potěší lampionový průvod,

který  svatého Martina doprovodí ke kostelu na návsi, 

kde na ušlé pocestné bude čekat občerstvení.

Takže neváhejte a už se na vás těšíme

LAMPIONY S SEBOU 

za Divadlo KAPSA Andělská Hora

Vlasta Fischer

a

Šárka Klečková

 

 

Pro jistotu přikládám osvědčený recept na rohlíčky :-)

Svatomartinské rohlíky.

500 g  polohrubé mouky                             Nádivka:
100 g krupicového cukru                            200 g  ořechů
100 g Hery                                                  200 ml sladké smetany
2 žloutky                                                      80 g moučkového cukru 
30 g droždí                                                   70 g piškotových drobků
250 ml mléka                                                4 lžíce medu
sůl                                                                 vanilkový cukr
citrónová  kůra

 V hrnku smícháme kvasnice, lžíci cukru a lžíci mléka, rozetřeme na kasičku, přidáme lžíci polohrubé mouky a zaděláme kvásek, který necháme vzejít. Do mísy přesejeme polohrubou mouku, přidáme žloutky, zbytek mléka, cukru, špetku vanilky a citrónové kůry a rozpuštěnou Heru. Přidáme vzešlý kvásek, vypracujeme těsto a necháme ¾ hodiny v teple kynout. Těsto vyjmeme na pomoučněný vál a rozválíme jej do kruhu cca  0,5  cm silného, který rozdělíme rovnoměrně na 16 dílků (trojúhelníků jako při krájení pizzy). Na každý kousek rovnoměrně rozdělíme ořechovou náplň a smotáme od širšího konce ke špičce. Ohneme do tvaru rohlíku .a klademe na pečicí papír. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova při 160 stupních.

 

Náplň: Nameleme ořechy na jemno, z piškotů uděláme drobenku, ohřejeme smetanu. Smetanou spaříme ořechy, přidáme med, cukr a  zahustíme dle potřeby piškotovými drobky

 

Přejeme krásný den a v sobotu se na vás těšíme

 

VaŠ


Vytvořeno: 21. 3. 2022
Poslední aktualizace: 7. 11. 2022 13:13